Sałatka z ryżu, tuńczyka, papryki i groszku
Tuńczyk w wodzie | 100 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 50 g (3 łyżki suchego) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy | 100 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 447 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 61 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Ryż ugotować, dodać pokrojoną paprykę, groszek, oliwę, sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego