Sałatka z ryżu, tuńczyka, papryki i groszku
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (3 łyżki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 25 g (2 łyżki suchego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy | 30 g (1/4 szklanki) | Zamienniki |
| Energia | 254 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 7 g |
| Węglowodany: | 27 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Ryż ugotować, dodać tuńczyka, pokrojoną paprykę, groszek, dodać oliwy, sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
