Sałatka z ryżu, tuńczyka, papryki i groszku
Tuńczyk w wodzie | 100 g (3 łyżki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 25 g (2 łyżki suchego) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Groszek zielony, konserwowy, bez zalewy | 30 g (1/4 szklanki) | Zamienniki |
Energia | 254 kcal |
Białko: | 25 g |
Tłuszcz: | 7 g |
Węglowodany: | 27 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Ryż ugotować, dodać tuńczyka, pokrojoną paprykę, groszek, dodać oliwy, sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego