Sałatka z ryżu, wędzonego kurczaka i papryki;
| Noga (udo) kurczaka | 50 g (1/2 sztuki wędzonej) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 80 g (8 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Majonez domowy z olejem rzepakowym | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
| Energia | 458 kcal |
| Białko: | 17 g |
| Tłuszcz: | 15 g |
| Węglowodany: | 74 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojoną paprykę i kawałki kurczaka. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
