
Noga (udo) kurczaka | 80 g (1/2 sztuki wędzonej ) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 80 g (8 płaskich łyżek) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 120 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Kukurydza, konserwowa | 30 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Majonez domowy z olejem rzepakowym | 12 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Energia | 555 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 82 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, dodać pokrojoną paprykę i kawałki kurczaka. Całość przyprawić do smaku i wymieszać z majonezem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego