Sałatka z tuńczyka i ogórka z grzankami
Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Chleb żytni jasny | 30 g (1 kromka) | Zamienniki |
Pomidorki koktajlowe | 200 g (10 sztuk) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 100 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
Sałata rzymska | 100 g (3 liście) | Zamienniki |
Energia | 241 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 30 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Porwać sałatę, pokroić ogórki i tuńczyka rozdrobnić, wszystko wymieszać, polać oliwą i doprawić ulubionyi ziołami. Z pieczywa zrobić grzanki (pokroić w kostkę i podmsażyć na suchej patelni.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego