Sałatka z tuńczyka i ogórka z grzankami
| Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka ) | Zamienniki |
| Chleb graham | 50 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Pomidorki koktajlowe | 100 g (5 sztuk) | Zamienniki |
| Ogórek kwaszony | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Sałata rzymska | 100 g (3 liście) | Zamienniki |
| Energia | 259 kcal |
| Białko: | 19 g |
| Tłuszcz: | 8 g |
| Węglowodany: | 32 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Porwać sałatę, pokroić pomidorki i ogórka, tuńczyka rozdrobnić, wszystko wymieszać, polać oliwą i doprawić ulubionyi ziołami. Z pieczywa zrobić grzanki (pokroić w kostkę i podmsażyć na suchej patelni.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
