Sałatka z tuńczyka i ogórka z grzankami; herbata
| Tuńczyk w wodzie | 100 g (1 mała puszka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Chleb żytni jasny | 60 g (1,5 kromki) | Zamienniki |
| Ogórek kwaszony | 100 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 343 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 37 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać pokrojonego ogórka i grzanki przygotowane z chleba (chleb pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni). Całość wymieszać, skropić cytryną, oliwą i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
