Sałatka z tuńczyka i ogórka z grzankami; herbata
| Tuńczyk w wodzie | 165 g (1 średnia puszka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Chleb żytni jasny | 80 g (2 kromki) | Zamienniki |
| Ogórek kwaszony | 100 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 540 kcal |
| Białko: | 39 g |
| Tłuszcz: | 23 g |
| Węglowodany: | 48 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać pokrojonego ogórka i grzanki przygotowane z chleba (chleb pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni). Całość wymieszać, skropić cytryną, dodać oliwę i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
