Sałatka z tuńczyka, ogórka z kaszą bulgur
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Rukola | 60 g (2 garści) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 100 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
Dynia, pestki | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Sok cytrynowy | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Kasza bulgur | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 293 kcal |
Białko: | 24 g |
Tłuszcz: | 11 g |
Węglowodany: | 23 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać pokrojonego ogórka, wymieszać z ugotowaną kaszą wymieszaną z jogurtem i ulubionymi ziołami, rukolą i uprażonymi pestkami dyni. Całość wymieszać, skropić cytryną i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego