Sałatka z tuńczyka, ogórka z kaszą bulgur
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 40 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
| Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
| Rukola | 60 g (2 garści) | Zamienniki |
| Ogórek kwaszony | 100 g (1-2 sztuki) | Zamienniki |
| Dynia, pestki | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Sok cytrynowy | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Kasza bulgur | 20 g (2 łyzki stołowe) | Zamienniki |
| Energia | 293 kcal |
| Białko: | 24 g |
| Tłuszcz: | 11 g |
| Węglowodany: | 23 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać pokrojonego ogórka, wymieszać z ugotowaną kaszą wymieszaną z jogurtem i ulubionymi ziołami, rukolą i uprażonymi pestkami dyni. Całość wymieszać, skropić cytryną i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
