Sałatka z tuńczykiem i awokado, bułka owsiana
| Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 18 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Bułka owsiana | 50 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała ) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Sałata | 100 g (kilka liści) | Zamienniki |
| Awokado | 60 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
| Migdały | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 566 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 36 g |
| Węglowodany: | 46 g |
| Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Do umytej sałaty dodać tuńczyka, obrane i pokrojone awokado, cebulę, pomidora i podprażone płatki migdałowe. Doprawić solą, sokiem z cytryny, polać oliwą
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
