Sałatka z tuńczykiem i awokado, bułka owsiana
Tuńczyk w wodzie | 60 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 18 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Bułka owsiana | 50 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała ) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Sałata | 100 g (kilka liści) | Zamienniki |
Awokado | 60 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
Migdały | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Energia | 566 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 36 g |
Węglowodany: | 46 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Do umytej sałaty dodać tuńczyka, obrane i pokrojone awokado, cebulę, pomidora i podprażone płatki migdałowe. Doprawić solą, sokiem z cytryny, polać oliwą
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego