Śledź w sosie pomidorowym z chrupkim pieczywem, surówka z kapusty kiszonej
Śledź w sosie pomidorowym | 80 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Chleb chrupki | 11 g (1 kromka typu light) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 5 g (1 łyżka posiekanej ) | Zamienniki |
Kapusta kwaszona | 150 g (4-5 łyżek poszatkowanej ) | Zamienniki |
Energia | 210 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 9 g |
Węglowodany: | 24 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, wymieszać z kapustą kwaszoną i natką pietruszki. Zjeść ze śledziem i chrupkim pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego