
Płatki owsiane | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Banan, miąższ | 120 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Maliny, mrożone | 70 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
Mleko migdałowe bez cukru, wzbogacone w wapń | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
Jagody goji | 15 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Nasiona chia | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Energia | 514 kcal |
Białko: | 14 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 90 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane, chia, mrożone maliny lub inne owoce leśnie, banana należy włożyć do blendera, dolać napoju migdałowego lub innego napoju roślinnego lub mleka krowiego 2% tłuszczu, zmiksować na gładką masę i wyłożyc do miski. Ozdobić smoothie bowl jagodami goji, bananem i owocami.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego