Soja z pomidorami i natką, chleb; herbata
Chleb żytni pełnoziarnisty | 30 g (1 mała kromka) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała ) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 10 g (2 łyżki posiekanej) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średni) | Zamienniki |
Soja, nasiona suche | 50 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 305 kcal |
Białko: | 22 g |
Tłuszcz: | 11 g |
Węglowodany: | 40 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
soję namoczyć przez kilka godzin a potem ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotową soję połączyć z kawałkami pomidora i cebulką. Całość wymieszać, dodać posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Serwować z chlebem na ciepło.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego