Soja z pomidorami i natką, pieczywo; herbata
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cebula | 100 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
| Pietruszka, liście | 10 g (2 łyżki posiekanej) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
| Soja, nasiona suche | 50 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 345 kcal |
| Białko: | 24 g |
| Tłuszcz: | 11 g |
| Węglowodany: | 53 g |
| Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
soję namoczyć przez kilka godzin a potem ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotową soję połączyć z kawałkami pomidora i cebulką. Całość wymieszać, dodać posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Serwować z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
