560 osób online (364 desktop_mac) (196 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Soja z pomidorami i natką, pieczywo; herbata
Chleb żytni pełnoziarnisty 80 g (2 kromki) Zamienniki
Cebula 100 g (1 sztuka ) Zamienniki
Pietruszka, liście 10 g (2 łyżki posiekanej) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duża sztuka ) Zamienniki
Soja, nasiona suche 50 g (1/3 szklanki ) Zamienniki
Herbata, napar bez cukru 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 435 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 74 g
Błonnik: 20 g
Sposób przygotowania

soję namoczyć przez kilka godzin a potem ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotową soję połączyć z kawałkami pomidora i cebulką. Całość wymieszać, dodać posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Serwować z pieczywem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego