Soja z pomidorami, natką i olejem, pieczywo; herbata
Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Chleb mieszany, słonecznikowy | 35 g (1 kromka) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała ) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 10 g (2 łyżki posiekanej) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
Soja, nasiona suche | 70 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 266 kcal |
Białko: | 6 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 29 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
soję namoczyć przez kilka godzin a potem ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotową soję połączyć z kawałkami pomidora i cebulką. Całość wymieszać z olejem, dodać posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Serwować z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego