455 osób online (296 desktop_mac) (159 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Soja z pomidorami, natką i olejem, pieczywo; herbata
Olej słonecznikowy 15 g (3 łyżeczki ) Zamienniki
Chleb mieszany, słonecznikowy 35 g (1 kromka) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała ) Zamienniki
Pietruszka, liście 10 g (2 łyżki posiekanej) Zamienniki
Pomidor 200 g (1 duża sztuka ) Zamienniki
Soja, nasiona suche 70 g (1/2 szklanki ) Zamienniki
Herbata, napar bez cukru 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 266 kcal
Białko: 6 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 29 g
Błonnik: 6 g
Sposób przygotowania

soję namoczyć przez kilka godzin a potem ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotową soję połączyć z kawałkami pomidora i cebulką. Całość wymieszać z olejem, dodać posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Serwować z pieczywem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego