Soja z pomidorami, natką i olejem, pieczywo; herbata
| Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Chleb mieszany, słonecznikowy | 35 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała ) | Zamienniki |
| Pietruszka, liście | 10 g (2 łyżki posiekanej) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
| Soja, nasiona suche | 70 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
| Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 266 kcal |
| Białko: | 6 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 29 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
soję namoczyć przez kilka godzin a potem ugotować w lekko osolonej wodzie. Gotową soję połączyć z kawałkami pomidora i cebulką. Całość wymieszać z olejem, dodać posiekaną natkę i przyprawić do smaku. Serwować z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
