Sola na parze i surówka z kapusty z olejem
Sola, świeża | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 18 g (1/5 łyżki stołowej) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Kapusta biała | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 sztuki) | Zamienniki |
Energia | 362 kcal |
Białko: | 30 g |
Tłuszcz: | 21 g |
Węglowodany: | 21 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Pybę delikatnie posolić i ugotować na parze, podawać skropioną cytryną. Kapustę pokroić, dodać kawałki cebuli i startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego