Sola na parze i surówka z kapusty z olejem
| Sola, świeża | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Kapusta biała | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
| Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Cytryna | 20 g (1/5 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 391 kcal |
| Białko: | 30 g |
| Tłuszcz: | 23 g |
| Węglowodany: | 24 g |
| Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
rybę delikatnie posolić i ugotować na parze, podawać skropioną cytryną. Kapustę pokroić, dodać kawałki cebuli i startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
