Sola na parze i surówka z kapusty z olejem; sok wielowarzywny
Sola, świeża | 200 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 30 g (2 duże łyżki ) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Kapusta biała | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Cytryna | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Sok wielowarzywny | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 598 kcal |
Białko: | 42 g |
Tłuszcz: | 35 g |
Węglowodany: | 42 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
rybę delikatnie posolić i ugotować na parze, serwować z cytryną. Kapustę pokroić, dodać kawałki cebuli i startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego