Sola na parze, ziemniaki, surówka z kapusty; sok wielowarzywny
| Sola, świeża | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
| Olej słonecznikowy | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Kapusta biała | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
| Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Ziemniaki, średnio | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Cytryna | 25 g (1/4 sztuki) | Zamienniki |
| Sok wielowarzywny | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Energia | 554 kcal |
| Białko: | 36 g |
| Tłuszcz: | 19 g |
| Węglowodany: | 73 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
rybę delikatnie posolić i ugotować na parze; serwować z cytryną. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę pokroić, dodać kawałki cebuli i startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
