Sola na parze, ziemniaki, surówka z kapusty; sok wielowarzywny
Sola, świeża | 150 g (2 średnie filety) | Zamienniki |
Olej słonecznikowy | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Kapusta biała | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Ziemniaki, średnio | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Cytryna | 20 g (1/5 sztuki) | Zamienniki |
Sok wielowarzywny | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 508 kcal |
Białko: | 36 g |
Tłuszcz: | 14 g |
Węglowodany: | 72 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
rybę delikatnie posolić i ugotować na parze, serwować z cytryną. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Kapustę pokroić, dodać kawałki cebuli i startą na tarce marchew, polać olejem i przyprawić do smaku. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego