Spaghetti bolognese
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (sztuka) | Zamienniki |
Marchew | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Mielona chuda wołowina | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
oregano suszone | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
Pomidory z puszki | 200 g (1/2 puszki) | Zamienniki |
Energia | 700 kcal |
Białko: | 51 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 95 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i marchew pokrojone drobno zeszklić na oleju, dodać mięso i smażyć chwilę, dodać pomidory , oregano i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego