Spaghetti pełnoziarniste z indykiem i pomidorami
| Mięso z udźca indyka, bez skóry | 150 g (1,5 porcja) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti | 50 g (mała porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 150 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 459 kcal |
| Białko: | 36 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 42 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso poddusić na patelni z oliwą i obranymi ze skórki pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
