Spaghetti pełnoziarniste z mięsem mielonym i pomidorami
| Wołowina, rozbratel | 100 g (kawałek mielonego) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50 g (mała porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 małe sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 401 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 18 g |
| Węglowodany: | 39 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso poddusić na oleju razem z obranymi ze skórki pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
