Spaghetti pełnoziarniste z pomidorami, parmezanem i świeżą bazylią
| Ser, Parmezan | 8 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti | 70 g (porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
| Grys sojowy | 30 g (porcja) | Zamienniki |
| Energia | 513 kcal |
| Białko: | 28 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 64 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Grys zalać wrzącym bulionem warzywnym. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić bazylią lub oregano, solą i pieprzem do smaku. makaron polać sosem, posypać parmezanem i świeżą bazylią.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
