Spaghetti pełnoziarniste z pomidorami, parmezanem i świeżym oregano
Ser, Parmezan | 16 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70 g (porcja) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Świeże oregano | 2 g (garść) | Zamienniki |
Energia | 396 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 56 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżym oregano (alternatywnie może być oregano suszone)
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego