Spaghetti z dorszem i pomidorkami koktajlowymi
Ser, Parmezan | 8 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 150 g (2 filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Makaron spaghetti razowy | 70 g (porcja) | Zamienniki |
Pomidorki koktajlowe | 200 g (2 szklanki ) | Zamienniki |
Energia | 505 kcal |
Białko: | 39 g |
Tłuszcz: | 17 g |
Węglowodany: | 51 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą. Kawałki ryby poddusić na patelni (bez tłuszczu) razem z pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami, np. bazylią oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego