Spaghetti z dorszem i pomidorkami koktajlowymi
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 200 g (2 filety ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti razowy | 50 g (mała porcja) | Zamienniki |
| Pomidorki koktajlowe | 250 g (12 sztuk) | Zamienniki |
| Energia | 393 kcal |
| Białko: | 42 g |
| Tłuszcz: | 8 g |
| Węglowodany: | 40 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z oliwą. Kawałki ryby poddusić na patelni (bez tłuszczu) razem z pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami, np. bazylią oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
