Spaghetti z grysem sojowym i pomidorami
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70 g (porcja) | Zamienniki |
Cebula | 60 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Pomidory suszone z oleju | 60 g (3 sztuki) | Zamienniki |
Grys sojowy | 40 g ( porcja) | Zamienniki |
Energia | 694 kcal |
Białko: | 35 g |
Tłuszcz: | 26 g |
Węglowodany: | 84 g |
Błonnik: | 20 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Grys zalać wrzącym bulione, cebulę poddusić z czosnkiem na oliwie, dodać pomidory i grys. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego