Spaghetti z grysem sojowym i pomidorami
| Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70 g (porcja) | Zamienniki |
| Cebula | 100 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
| Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 małe sztuki ) | Zamienniki |
| Pomidory suszone z oleju | 40 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Grys sojowy | 50 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Energia | 641 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 78 g |
| Błonnik: | 21 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Grys zalać wrzącym bulione, cebulę poddusić z czosnkiem na oleju, dodać pomidory i grys. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
