Spaghetti z grysem sojowym i pomidorami
| Ser, Parmezan | 8 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Cebula | 60 g (mała sztuka) | Zamienniki |
| Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
| Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
| Pomidory suszone z oleju | 40 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Grys sojowy | 50 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Energia | 805 kcal |
| Białko: | 45 g |
| Tłuszcz: | 23 g |
| Węglowodany: | 106 g |
| Błonnik: | 18 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Grys zalać wrzącym bulione, cebulę poddusić z czosnkiem na oleju, dodać pomidory i grys. Posypać danie parmezanem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
