Spaghetti z grysem sojowym i pomidorami
Ser, Parmezan | 16 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Pomidory suszone z oleju | 60 g (3 sztuki) | Zamienniki |
Grys sojowy | 60 g (duża porcja) | Zamienniki |
Energia | 1006 kcal |
Białko: | 55 g |
Tłuszcz: | 41 g |
Węglowodany: | 106 g |
Błonnik: | 28 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Grys zalać wrzącym bulione, cebulę poddusić z czosnkiem na oleju, dodać pomidory i grys. Posypać parmezanem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego