Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami
| Wołowina, rozbratel | 80 g (kawałek mielonego) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70 g (porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 502 kcal |
| Białko: | 24 g |
| Tłuszcz: | 22 g |
| Węglowodany: | 56 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso poddusić na patelni z oliwą i obranymi ze skórki pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
