Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami
| Wołowina, rozbratel | 150 g (porcja) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Pomidory suszone z oleju | 40 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 912 kcal |
| Białko: | 41 g |
| Tłuszcz: | 47 g |
| Węglowodany: | 86 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso poddusić na patelni z oliwą i obranymi ze skórki pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
