Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami
| Ser, Parmezan | 16 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Wołowina, rozbratel | 100 g (kawałek) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 808 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 42 g |
| Węglowodany: | 75 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso poddusić na patelni z oliwą i obranymi ze skórki pomidorami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Posypać danie parmezanem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
