Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami
Ser, Parmezan | 24 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Wołowina, rozbratel | 120 g (kawałek mielonego) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Cebula | 60 g (mała sztuka) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Pomarańcza, miąższ | 240 g (średnia sztuka bez skóry) | Zamienniki |
Energia | 999 kcal |
Białko: | 48 g |
Tłuszcz: | 47 g |
Węglowodany: | 106 g |
Błonnik: | 18 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić dodać oliwę. Mięso usmażyć z cebulą, dodac pomidory obrane ze skóry, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Posypać danie parmezanem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego