Spaghetti z pomidorami, parmezanem i świeżą bazylią
| Ser, Parmezan | 24 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti | 80 g (porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 300 g (3 małe sztuki ) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 539 kcal |
| Białko: | 22 g |
| Tłuszcz: | 21 g |
| Węglowodany: | 69 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżą bazylią. Na deser zjeść pomarańczę.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
