Spaghetti z pomidorami, parmezanem i świeżą bazylią
| Ser, Parmezan | 8 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70 g (porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 małe sztuki) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garstka) | Zamienniki |
| Energia | 344 kcal |
| Białko: | 14 g |
| Tłuszcz: | 10 g |
| Węglowodany: | 52 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżą bazylią.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
