Spaghetti z pomidorami, parmezanem i świeżą bazylią
| Ser, Parmezan | 16 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 200 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
| Energia | 558 kcal |
| Białko: | 20 g |
| Tłuszcz: | 19 g |
| Węglowodany: | 79 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Obrane ze skórki pomidory pokroić w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżą bazylią.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
