Spaghetti z wołowiną, parmezanem i świeżą bazylią
| Ser, Parmezan | 16 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
| Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
| Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
| Mielona chuda wołowina | 100 g (porcja) | Zamienniki |
| Energia | 655 kcal |
| Białko: | 43 g |
| Tłuszcz: | 22 g |
| Węglowodany: | 75 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso usmażyć na patelni, dodac obrane ze skórki pomidory pokrojone w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić suszonym oregano, solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżą bazylią.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
