Spaghetti z wołowiną, parmezanem i świeżą bazylią
Ser, Parmezan | 16 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Pomidor | 300 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Świeża bazylia | 2 g (garść) | Zamienniki |
Mielona chuda wołowina | 100 g (porcja) | Zamienniki |
Energia | 655 kcal |
Białko: | 43 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 75 g |
Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso usmażyć na patelni, dodac obrane ze skórki pomidory pokrojone w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić suszonym oregano, solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżą bazylią.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego