542 osoby online (352 desktop_mac) (190 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Spaghetti z wołowiną, parmezanem i świeżą bazylią
Ser, Parmezan 16 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Oliwa z oliwek 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 100 g (duża porcja) Zamienniki
Pomidor 300 g (2 sztuki ) Zamienniki
Świeża bazylia 2 g (garść) Zamienniki
Mielona chuda wołowina 100 g (porcja) Zamienniki
Energia 655 kcal
Białko: 43 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 75 g
Błonnik: 13 g
Sposób przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso usmażyć na patelni, dodac obrane ze skórki pomidory pokrojone w kawałki i lekko poddusić z oliwą, całość przyprawić suszonym oregano, solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem posypane parmezanem i świeżą bazylią.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego