
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 małe opakowanie ) | Zamienniki |
Wołowina, polędwica | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Rzepa | 200 g (kawałek ) | Zamienniki |
Pieprz | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 544 kcal |
Białko: | 49 g |
Tłuszcz: | 31 g |
Węglowodany: | 26 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
polędwicę krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni na oliwie. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego