Stek z polędwicy z pieprzem, surówka z rzepy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 180 g (1 małe opakowanie ) | Zamienniki |
Wołowina, polędwica | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Rzepa | 200 g (kawałek ) | Zamienniki |
Pieprz | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 598 kcal |
Białko: | 50 g |
Tłuszcz: | 35 g |
Węglowodany: | 28 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
polędwicę krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni na oliwie. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego