Stek z polędwicy z pieprzem, surówka z rzepy
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 120 g (4-5 łyżek) | Zamienniki |
| Wołowina, polędwica | 150 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Rzepa | 200 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Pieprz | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 399 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 24 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
polędwicę krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni na oliwie. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
