Stek z polędwicy z pieprzem, surówka z rzepy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 120 g (4-5 łyżek) | Zamienniki |
Wołowina, polędwica | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Rzepa | 200 g (kawałek ) | Zamienniki |
Pieprz | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 456 kcal |
Białko: | 48 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 24 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
polędwicę krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni na oliwie. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego