Stek z polędwicy z pieprzem, ziemniaki, surówka z rzepy
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 małe opakowanie ) | Zamienniki |
| Wołowina, polędwica | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
| Rzepa | 200 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
| Pieprz | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 594 kcal |
| Białko: | 52 g |
| Tłuszcz: | 21 g |
| Węglowodany: | 58 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
polędwicę natrzeć oliwą i krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni bez tłuszczu. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
