99 osób online (64 desktop_mac) (35 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Stek z polędwicy z pieprzem, ziemniaki, surówka z rzepy; sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 180 g (1 małe opakowanie ) Zamienniki
Wołowina, polędwica 200 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (1 niepełna łyżka) Zamienniki
Rzepa 250 g (duży kawałek ) Zamienniki
Ziemniaki 200 g (3 średnie sztuki) Zamienniki
Sok pomidorowy bez soli 250 g (1 szklanka ) Zamienniki
Pieprz 0 g (do smaku) Zamienniki
Energia 657 kcal
Białko: 56 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 71 g
Błonnik: 12 g
Sposób przygotowania

polędwicę krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni na oliwie. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Popij sokiem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego