Stek z polędwicy z pieprzem, ziemniaki, surówka z rzepy; sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 180 g (1 małe opakowanie ) | Zamienniki |
Wołowina, polędwica | 200 g (1 duża sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Rzepa | 250 g (duży kawałek ) | Zamienniki |
Ziemniaki | 200 g (3 średnie sztuki) | Zamienniki |
Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Pieprz | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 657 kcal |
Białko: | 56 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
polędwicę krótko usmażyć z obu stron na teflonowej patelni na oliwie. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem i polać gotowego steka. Rzepę zetrzeć na tarce i przyprawić do smaku. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Popij sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego