Stek z sosem musztardowym i kaszą
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 30 g (3 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Wołowina, polędwica | 100 g (porcja) | Zamienniki |
| Kasza jęczmienna, pęczak | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
| Musztarda | 10 g (łyżeczka) | Zamienniki |
| Surówka z białej kapusty | 150 g (porcja) | Zamienniki |
| Pieprz | 1 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 417 kcal |
| Białko: | 29 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 53 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Polędwicę ugrillować lub usmażyć bez dodatku tłuszczu. Jogurt przyprawić świeżym pieprzem, musztardą i polać gotowego steka. Ugotować kaszę. Danie jeść z surówką.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
