Szaszłyk cielęcy z cukinią, ryż dziki
| Cielęcina, udziec | 150 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
| Ryż dziki | 70 g (7 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
| Cukinia | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 609 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 26 g |
| Węglowodany: | 64 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
mięso pokroić w kawałki, natrzeć ulubionymi ziołami, oprószyć solą i skropić oliwą. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i nabijąć na szpatułki przemiennie z mięsem. Przygotowane szaszłyki następnie upiec w piekarniku (najlepiej na grillu). Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
