Szaszłyk cielęcy z cukinią, ryż dziki
| Cielęcina, udziec | 100 g (kawałek ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Ryż dziki | 40 g (4 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
| Cukinia | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 355 kcal |
| Białko: | 25 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 37 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
mięso pokroić w kawałki, natrzeć ulubionymi ziołami, oprószyć solą i skropić oliwą. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i nabijąć na szpatułki przemiennie z mięsem. Przygotowane szaszłyki następnie upiec w piekarniku (najlepiej na grillu). Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
