295 osób online (192 desktop_mac) (103 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Szaszłyk cielęcy z cukinią, ryż dziki
Cielęcina, udziec 100 g (kawałek ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 10 g (2 łyżeczki ) Zamienniki
Ryż dziki 50 g (5 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała) Zamienniki
Cukinia 200 g (1 sztuka) Zamienniki
Energia 402 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 48 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

mięso pokroić w kawałki, natrzeć ulubionymi ziołami, oprószyć solą i skropić oliwą. Cukinię umyć, pokroić na kawałki i nabijąć na szpatułki przemiennie z mięsem. Przygotowane szaszłyki następnie upiec w piekarniku (najlepiej na grillu). Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego